Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

λεμμονή: εικονική επιχείρηση


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ
ΔΡΑΣΗ  ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ
 «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»

Το Σωματείο “Επιχειρηματικότητα Νέων”/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) αποτελεί το φορέα του Junior Achievement Europe και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Ο οργανισμός Junior Achievementoung Enterprise Europe, είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση στην Ευρώπη με συμμετοχή 3,5 εκατομμυρίων μαθητών σε 38 χώρες τη σχολική χρονιά 2011-2012. Αποτελεί ένα από τα περιφερειακά κέντρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide. Σκοπός του Σωματείου είναι η εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προάγουν την επιχειρηματική σκέψη των νέων και η δημιουργία δεσμών ανάμεσα στα σχολεία και τις επιχειρήσεις.
Οργανόγραμμα της επιχείρησης


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Πηνελόπη Χατζηιωάννου
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Ελευθερόγλου Δανάη
Κοτσανίτης Δημήτρης
marketing
Σβίγγου Δέσποινα

δημιουργικό:
Γεωργοπούλου Χριστίνα
Ντολού Άννα
υπεύθυνος
site / facebook:
Καραμπουίκης Νίκος
ΧΡΗΜΑΤΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ
Σταθάτου Ιωάννα
Σταυριανίδη Αλεξάνδρα
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Σαβιολάκη Μαρία
Τουτουδάκη Πάττυ
Λίβερη Αμαλία
Κρανάκης Σπύρος
ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Λέμη Ελένη
Νιζάμης Βασίλης
Νίτης Κωνσταντίνος
ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Τσικρικά Ειρήνη
ΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Μαργαρίτη Γλυκερία

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας της Β’ Λυκείου με την εικονική επιχείρηση «λεμμονή». Βασικό αντικείμενο της επιχείρησης είναι η παραγωγή φρέσκου σπιτικού χυμού λεμονιού και η προώθηση και πώλησή του στη σχολική κοινότητα αλλά και η προσφορά του στο φετινό bazaar του σχολείου μας.  Πρόκειται για μια αληθινή επιχειρηματική εμπειρία διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους. Μέσω του προγράμματος οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν ανακαλύπτουν πώς λειτουργεί μια εταιρεία, αναπτύσσουν νέες δεξιότητες όπως είναι η ομαδική εργασία, η ηγεσία, η διεξαγωγή παρουσιάσεων, ο σχεδιασμός, ο οικονομικός έλεγχος, η ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για δέσμευση στην ποιότητα. Οι μαθητές έγιναν μέτοχοι στην εικονική επιχείρησή τους, πούλησαν μετοχές σε άλλους για να βελτιώσουν τη χρηματοδότηση ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία της επιχείρησής τους. Κάθε εταιρεία παραδίδει μια τελική αναφορά και παρουσιάζει τα εταιρικά αποτελέσματα της στο συμβούλιο μετόχων και καταθέτει το δικό της επιχειρηματικό σχέδιο, με το οποίο διαγωνίζεται τις άλλες μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις. Η εμπειρία που αποκτάται μέσω του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» πιστοποιείται με βεβαίωση συμμέτοχης των μαθητών.

 Η Εμπορική Έκθεση-Trade Fair διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό Junior Achievement πανευρωπαϊκά και αποτελεί μία από τις βασικές δραστηριότητες-διαγωνισμούς, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος της Εικονικής Επιχείρησης.  Η Εμπορική Έκθεση έχει ως στόχο τη συμμετοχή και αναγνώριση των επιτευγμάτων των μαθητών σε πολλά διαφορετικά επίπεδα.
Παράλληλα ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, φέρνοντάς τους σε επαφή με άλλους συμμετέχοντες, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν την έννοια της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού καθώς και να αναπτύξουν τις δεξιότητες παρουσίασής τους.
Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν και να προωθήσουν με τον καλύτερο τρόπο το προϊόν ή την υπηρεσία τους στο ευρύ κοινό.

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Σιατραβάνη ΑναστασίαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου